Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog januari 2017 Updated juli 2023

7 toptips voor het kiezen van de juiste routeringsoplossing

Investeren in een routeplanningsoplossing kan uw bedrijf helpen het meeste uit onschatbare tijd te halen door ervoor te zorgen dat chauffeurs de beste routes krijgen en dat leveringen efficiënt en op tijd worden gedaan.

Bel me terug

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Investeren in een routeplanningsoplossing kan uw bedrijf helpen het meeste uit onschatbare tijd te halen door ervoor te zorgen dat chauffeurs de beste routes krijgen en dat leveringen efficiënt en op tijd worden gedaan. Maar zou het niet ook geweldig zijn als u ook het gebruik van bedrijfsmiddelen zou kunnen verbeteren, de klantenservice zou kunnen verbeteren en zelfs verbeteren, de kilometerstand en rijtijd zou kunnen verminderen, waardoor uw algehele CO2-uitstoot zou kunnen dalen?

De overstap maken van handmatige routering en planning naar een geautomatiseerd systeem kan uw bedrijf helpen om al het bovenstaande te bereiken, maar alleen als u de juiste oplossing kiest.

Hier zijn enkele gebieden om rekening mee te houden bij het selecteren van een oplossing voor routeoptimalisatie:

  1. Frequentie – u zult in eerste instantie willen overwegen hoe regelmatig een geautomatiseerd planningssysteem uw routes moet herberekenen, bijvoorbeeld wekelijks, dagelijks of in realtime. Sommige systemen zijn gespecialiseerd in seizoensplanning en andere richten zich op specifieke industrieën en hun bekende vereisten. Het is de moeite waard om de details van uw schema's bij de hand te hebben, voordat u met leveranciers spreekt.
  2. Nieuwe orders toevoegen / bijwerken - hoe vaak worden nieuwe bestellingen toegevoegd? Als uw antwoord meer dan één keer per dag is, moet u mogelijk de schema's voortdurend opnieuw optimaliseren. U hebt een oplossing nodig die rekening houdt met de bestaande routes en beschikbare bronnen om de meest geschikte wijzigingen aan te brengen in de route van een bestuurder.
  3. Langetermijnscenariosimulaties - zou het nuttig zijn om scenario's te simuleren en de gevolgen te begrijpen voordat u aanpassingen aan uw vaste structuur aan te brengen, zoals depotlocaties en voertuigtypen? Door uw resourcebehoeften op lange termijn te beoordelen en de implicaties van een wijziging te evalueren, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.
  4. Integratie met oplossingen in de cabine - toepassingen die beschikbaar zijn voor smartphones en tablets ontwikkelen zich snel en zijn redelijk eenvoudig te integreren. Dit betekent bijvoorbeeld dat een aanvraag voor GPS-navigatie tussen haltes uit de routelijst in AMCS Mobile rechtstreeks naar een commoditised navigatietoepassing kan gaan. Er zijn tal van andere eenvoudige integratieopties beschikbaar.
  5. Geocodering / opschonen van gegevens - begrijpen waar uw gegevens onnauwkeurig zijn, kan lastig zijn. Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat sommige routeplanningsoplossingen een waarschuwingsfunctie bieden die onnauwkeurige adressen markeert of geocodering inschakelt tijdens het nemen van bestellingen. Het beoordelen van de nauwkeurigheid van klantadresgegevens is essentieel voor een betrouwbaar routeoptimalisatiesysteem, dus het is de moeite waard om rekening te houden met het niveau van gegevensreiniging / geocodering dat u nodig hebt.
  6. Laden - afhankelijk van uw huidige bedrijfsmodel kunt u verschillende maten containers op dezelfde lading vervoeren. Het kennen van de verschillende combinaties van containers die op elk voertuig passen (en hoe ze moeten worden gestapeld om de ruimte in het voertuig te gebruiken) zal het overlegproces met een leverancier helpen. Het zal hen ook in staat stellen om eventuele extra efficiëntiewinsten te identificeren.
  7. Rapportage - hoe deel je op dit moment data insights en KPI rapportage met belangrijke stakeholders? Moet informatie bijvoorbeeld worden gedeeld tussen uw managementteams, callcenter- en operations- en logistiek managers, planners en chauffeurs? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de door u gekozen oplossing de juiste functionaliteit heeft voor rapportage en ook helpt bij het aantonen van de ROI. Het is ook de moeite waard om na te denken over hoe u operationele trends voor de toekomst wilt identificeren, kostenimplicaties kunt voorspellen en ook mogelijke preventieve maatregelen kunt identificeren.

Wat uw bedrijfsmodel en vereisten ook zijn, het team hier bij AMCS kan u helpen om:

Maximaliseer de waarde van bedrijfsmiddelen en verlaag de kosten van onderhoud, brandstof en machinist Win en behoud klanten met betere service-, prijs- en responstijden Maak capaciteit vrij voor meer klanten, meer routes en meer inkomsten. Ons team geeft deskundig advies en inzicht in uw optimalisatiebehoeften.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Download SUEZ Succesverhaal

Lees meer over hoe SUEZ de belangrijkste KPI: 'tijd per order' verlaagt en de productiviteit verhoogt met routeoptimalisatie.

Download Succesverhaal
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op